Klassiskt knep I repris till att lyfta kursen på Bettson aktier – Pontus köper ytterligare aktier

Webben är uppbokat med varningar till spelare rörande risken att aldrig få se eventuella vinster. Nyligen gick Betssons oddsbolag ut och konfiskerade samtliga vinster för de som satsat på 2-0 till Sverige i en fotbollsmatch mot Italien. Togs upp av tidningar och forum och bloggar.

TV4 gjorde reportage om hur Betsson utnyttjar spelmissbrukare (en avskyvärd obotlig mental sjukdom) till att fortsätta satsa. På internet kan man läsa hur Betsson med sin vanliga Betssonmetod (finstilta villkor som gör lirare samt leverantörer de facto rättslösa) lurat det svenska reklamföretag som byggde en kolossal del av deras kundbas.

Inte oväntat går kursen ner. Aktieägare som inte vill delta eller förknippas med Betssons metoder säljer sin aktier, spelare byter Internet casino.

Då tar Betsson till ett knep som fungerat förut, Pontus beställer aktier.

Därför att han ofta är direktör och stor ägare och sitter i styrelsen så “bör ju han vara medveten om” när det är lämpligt att satsa. Det här basuneras ut med Pressmeddelanden och Dagens industri har allaredan publicerat den 25:e oktober.

Avsikten är att manipulera aktieägare att handla i tron att kursökning är på gång. Eller i varje fall att ej avyttra.

Betssons vd Pontus Lindvall har ökat sitt innehav i bolaget med 26.218 B-aktier, såsom köptes den 25 oktober för aktiekursen 63:17 kr..

Inför anskaffningen hade Pontus Lindvall 973.782 B-aktier och 30.000 A-aktier i Betsson, enligt ägardatatjänsten Holdings. Postumt inköpet innehar han alltså 1.000.000 B-aktier.

Övergripande motsvarar hans ställning 0,71 % utav kapitalet och 0,45 procent av rösterna i Betsson.

Tips: av ekonomiska motiv, sälj Betsson och handla aldrig mer igen. Från moraliska skäl, sälj alla aktier samt gå ifrån Betsson för evigt.